KENPO KARATE                                         

Το Kenpo θεωρείται το πλέον αποτελεσματικό σύστημα αυτοάμυνας. Η θεωρία του βασίζεται στις αρχές των φυσικών επιστημών: τη Φυσική, τα Μαθηματικά, τη Γεωμετρία, την Κινησιολογία και τη Φυσιολογία.

Είναι η πολεμική τέχνη που έχει μια απάντηση για το κάθε “γιατί” και το κάθε   “τι θα γίνει εάν”, μπορεί να ερωτηθεί από κάποιον. Στο Kenpo δεν υπάρχει απολύτως καμία περιττή κίνηση, μιας και η πρωταρχική θεώρηση του συστήματος είναι η “οικονομία στην κίνηση”,  κάτι που καθιστά την εκάστοτε τεχνική άμεση και ακαριαία, με πληθώρα χτυπημάτων και κυρίως με την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα που εγγυώνται οι επιστημονικές αρχές του. Η θέση του σώματος και των άκρων είναι τέτοια σε κάθε τεχνική, ώστε ο αντίπαλος να μην είναι σε θέση να καταφέρει το παραμικρό χτύπημα, ενόσω θα δέχεται τον καταιγισμό των χτυπημάτων που περιλαμβάνει η κάθε τεχνική.

Το βασικό προσόν του συστήματος όμως είναι πως δεν απαιτείται καμία απολύτως προσαρμογή του μαθητή και του σωματότυπου του ή της φυσικής του κατάστασης στο σύστημα. Μέσω των αρχών του, και ανεξαρτητως του επιπεδου φυσικης καταστασης του ασκουμενου, οποιοσδηποτε μπορεί να εκτελέσει την οποιανδήποτε κίνηση ή τεχνική  με την ίδια αποτελεσματικότητα και τον ίδιο ρυθμό χωρις να κατεχει απαραιτητα ιδιαιτερες αθλητικες ικανοτητες, αρκεί να την εκτελέσει βάσει των αρχών που διδάχθηκε.

 

KIDS SELF DEFENCE    

Το Kenpo Karate Kids είναι μια τεχνη αυτοαμυνας αλλα και ψυχαγωγική δραστηριότητα για τα παιδιά. Παρέχει άσκηση και χτίζει αυτοπειθαρχία, εμπιστοσύνη μεταξυ μαθητων και εκπαιδευτη και βοηθα στην ανάπτυξη του χαρακτήρα του παιδιου ,δινοντας έμφαση στον αλληλοσεβασμό προς τους συμμαθητες, μαθαινοντας την τεχνη του Kenpo μεσα από ψυχαγωγικες δραστηριότητες .
Αυτό βοηθά στην ανάπτυξη του χαρακτήρα του παιδιου ,κατι που θα του ειναι για παντα ενα σημαντικο εφοδιο!
Οι δεξιότητες αυτοάμυνας που διδάσκουμε ισχύουν στον πραγματικό κόσμο και η διδασκαλία στα παιδιά επικεντρωνεται στο πώς να αποφεύγονται οι συγκρούσεις και να υπερασπιζονται τους εαυτούς τους εάν δεχθούν επίθεση.Η εκπαιδευση παρέχεται σε ένα φωτεινό, καθαρό, φιλικό περιβάλλον, όπου η ασφάλεια του παιδιού σας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα!

 

 

 

EVALUTION KALI ARNIS  ESKRIMA     

 

Doce Pares Eskrima-

 ειναι μια Φιλλιπινεζικη επιθετικη πολεμικη τεχνη στην οποια ο ασκουμενος μαθαινει να αμυνεται  αλλα και να χειριζεται αποτελεσματικα οποιοδηποτε αντικειμενο-οπλο.Ο ασκουμενος Προπονειται σε μαχη μεσω τεχνικων αλλα και flow drills  με ραβδι,μαχαιρι αλλα και αοπλος εναντιων ενος η περισσοτερων αντιπαλων."There is no limit in training!".

Εκπαιδευεται στον χειρισμό αιχμηρών και μη οπλών (μονό-διπλό ραβδί-μαχαίρι-διπλό μαχαίρι) , σε αοπλη μαχη ,σε λαβες ριψεις (dumong) , καθως σε χρηση αυτοσχεδιαστικων οπλων.

 
 

WING TZUN KUNG FU  

Το EBMAS Wing Tzun είναι ένα εξελιγμένο στυλ μάχης, όπου τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη. Για να είναι πάντα εφικτή η σωστή και άμεση αντίδραση, δεν υπάρχει μια ασαφής πληθώρα τεχνικών, αλλά χρησιμοποιούνται σε κάθε περίπτωση "τέσσερεις βασικές αρχές " και "τέσσερεις κανόνες δύναμης. " Το Wing Tzun δεν αποτελείται από προσυμφωνημένους συνδυασμούς ούτε βασίζεται σε χορογραφημένες και προμελετημένες ακολουθίες κινήσεων. Με το Wing Tzun , κάθε κίνησή μας είναι μοναδική και προσαρμόζεται απόλυτα και με φυσικό τρόπο στην εκάστοτε επίθεση. Το Wing Tzun είναι ένα σύγχρονο και ρεαλιστικό στυλ, βασισμένο στην πραγματικότητα. Διδάσκονται αποκλειστικά τεχνικές που να μπορούν να λειτουργήσουν σε μία πραγματική σύγκρουση. Το Wing Tzun σε καθιστά ικανό να μπορείς να αμυνθείς αποτελεσματικά σε μικρό χρονικό διάστημα. Οι μαθητές εκπαιδεύονται ώστε να αποκτήσουν την ικανότητα να αντιδρούν εξαιρετικά γρήγορα, να προσαρμόζονται στον αντίπαλο, να αμύνονται σε κάθε είδους γροθιές ή λακτίσματα και να ανταποκρίνονται κατάλληλα στην επίθεση του αντιπάλου. Το Wing Tzun μπορεί να προσαρμοστεί ατομικά στον καθένα, αλλά πάντα χωρίς να απομακρύνεται από τις βασικές αρχές του! Οι τεχνικές του Wing Tzun δημιουργηθήκαν έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα. Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι ψηλός, μικρόσωμος, δυνατός, αδύναμος, ταλαντούχος ή όχι. Το EBMAS Wing Tzun είναι για όλους! Το Wing Tzun είναι κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους, αγόρια και κορίτσια, άντρες και γυναίκες. Σε μια χαλαρή και φιλική ατμόσφαιρα, οι μαθητές εκπαιδεύονται από ειδικευμένους εκπαιδευτές. Το πλάνο εκπαίδευσης διαιρείται σε διαφορετικά θέματα. Τα κομμάτια τεχνικής ύλης χτίζονται το ένα πάνω στο άλλο, αλληλοσυμπληρώνονται, μαθαίνονται εύκολα και εκτελούνται ενστικτωδώς.

 

COMBAT FITNESS TRAINING

Αυτή η  μορφή μικτής προπόνησης φυσικής κατάστασης έχει ως σκοπό τη βελτίωση της ικανότητας  του ασκούμενου σε όλες τις φάσεις της μάχης.Ειδικά προγράμματα προπόνησης εφαρμόζονται ώστε ο ασκούμενος να βελτιώνει ευλιγισία,δύναμη-ταχυδύναμη,αναερόβια και αεροβια αντοχή,ιδιοδεκτικότητα και συντονισμό.

Περιλαμβάνει πλήθος ασκήσεων κινητικότητας με το βάρος του σώματος,με αντιστάσεις(λάστιχα-βάρη-kettlebells),ασκήσεις ταχύτητας,ασκήσεις αντοχής και διατατικές ασκήσεις,κυρίως με σταθμούς και με υψηλή ή μεταβαλλόμενη ένταση

www.facebook.com/fitnesscombomd/?notif_t=page_invite_accepted¬if_id=1472841732027182

 

BRAZILIAN JIU JITSU 

Το Brazilian Jiu Jitsu(BJJ), ή αλλιώς Gracie Jiu Jitsu, έχει αποδειχθεί σήμερα το πιο αποτελεσματικό σύστημα στον κόσμο σε ελεύθερους αγώνες πάλης με ελάχιστους κανονισμούς και στηρίζεται στην πάλη στο έδαφος. Jiu Jitsu σημαίνει ΄΄ η ευγενής τέχνη'' ή ''η απαλή τέχνη''. Όσο και να φαίνεται ο παραπάνω ορισμός αντιφατικός με τον όρο ''πολεμική τέχνη'', που συνδεέται άμεσα με αιματοβαμμένα πεδία μάχης της φεουδαρχικής Ιαπωνίας και βίαιες τεχνικές στραγγαλισμών και εξαρθρώσεων, ο όρος δόθηκε για να μας μεταφέρει την βασική ιδέα της τέχνης, και στο παραδοσιακό και στο σύγχρονο brazillian  Jiu Jitsu,  που είναι ότι σε μια συμπλοκή χρησιμοποιώ την δύναμη και ορμή  του αντιπάλου  εναντίον του, σε αντίθεση με το απλά να αντιστέκομαι με δύναμη, γεγονός αρκετά ενεργοβόρο.   Οι τεχνικές του BJJ, τις οποίες πρωτοδιδάχθηκε  ο ιδρυτής του συστήματος Carlos Gracie στις αρχές του 19ου αιώνα από τον Ιάπωνα τζουντόκα Μιτσούγιο Μαέντα- μαθητή του Κάνο (ιδρυτή του Τζουντο), είναι ρίψεις, τεχνικές ακινητοποίησης του αντιπάλου στο έδαφος, επιθέσεις πνιγμών και εξαρθρώσεων σε χέρια και πόδια. Οι επιθέσεις εξαρθρώσεων σε σβέρκο και σπονδυλική στήλη απαγορεύονται. Το μάθημα είναι διάρκειας μιας ώρας και ενός τετάρτου και χωρίζεται σε τρία μέρη: ζέσταμα-φυσική κατάσταση, παρουσίαση τεχνικής- θεωρητική εξάσκηση της τεχνικής, πάλη-sparring-πρακτική εξάσκηση της τεχνικής.  Εκπαιδευτής του τμήματος είναι ο Κων/νος Μπελεγράτης (μαύρη ζώνη) μαθητής του Χρήστου Μαρκέζ (μαύρη ζώνη 2 νταν,Αρης Χ''ιακώβου (μαυρη ζωνη 1 στραιπ) εκπρόσωπος της Draculino Team GB Greece).